Ministerul Apărării cedează municipalităţii câmpinene fosta unitate militară de radiolocaţie amplasată pe Dealul Muscel. Ministerul a anunţat Primăria şi Consiliul Local Câmpina că este de acord să cedeze administraţiei locale cele 5,5 hectare de terenuri şi clădiri reprezentând „imobilul 1608“ adică fosta unitate de radare de pe Dealul Muscel. MApN a cerut municipalităţii să emită urgent o hotărâre a Consiliului Local în vederea preluării acestui obiectiv, lucru care s-a şi întâmplat în cadrul unei şedinţe extraordinare a CL Câmpina. Singura condiţie pusă de MApN a fost aceea ca terenul să nu rămână neutilizat, iar administraţia locală să stabilească prin hotărârea CL ce anume intenţionează să realizeze în spaţiul respectiv.

Consiliul Local a decis să construiască, pe Dealul Muscel, un complex sportiv cu toate dotările necesare. Termenul de realizare – 6 ani din momentul preluării oficiale a obiectivului de la Ministerul Apărării.

MApN şi anunţat intenţia de a ceda şi fosta unitate de rachete, din pădurea Voila, lucru absolut surprinzător, având în vedere faptul că acolo ar exista un releu operaţional. Totuşi, MApN confirmă în scris disponibilitatea de a ceda „imobilul 2435“ (terenul şi clădirile fostei unităţi de rachete), după înscrierea acestuia în cartea funciară.

„Primele demersuri pe lângă MApN pentru preluarea celor două foste unităţi le-am făcut prin anul 2005. La sfârşitul lunii trecute am primit răspuns favorabil, ministerul fiind de acord ca noi să preluăm cele două obiective. Mai întâi, ni se va transfera fosta unitate-radar de pe Muscel, urmând ca puţin mai târziu, după rezolvarea problemelor legate de înscrierea în cartea funciară, să ni se transfere şi fosta unitate de rachete“, a declarat primarul Horia Tiseanu pentru campinaph.ro.

Consiliul Local a aprobat, ca pe Dealul Muscel, pe locul fostei unităţi de radare, să fie construit un complex sportiv pentru care, cel mai probabil, se va realiza un proiect în vederea accesării de fonduri europene. Preluarea nu este lipsită de dificultăţi, terenul fostei unităţi-radar de pe Muscel fiind închiriat unei persoane fizice din Câmpina de către  MApN.

Sursa: campinaph.ro