După mai multe tatonări şi negocieri între administraţia câmpineană şi conducerea Ministerului Afacerilor Interne privind soarta unor terenuri de pe teritoriul municpiului, se pare că se ve ajunge la un acord.

Primăria Câmpina a făcut demersuri pentru a transfera două terenuri nefolosite, ce aparţin MAI. Una dintre propuneri viza spaţiul fostei unităţi de jandarmi de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu şi terenul de lângă Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr“.

Ministerul de Interne a trimis răspuns primăriei câmpinene prin care s-a declarat de acord cu ultima variantă.

„Vestea proastă este aceea că Ministerul de Interne nu este de acord cu propunerea noastră de a prelua terenurile fostei unităţi de jandarmi de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. În schimb, este de acord să ne cedeze terenul de la Şcoala de Poliţie, iar eu cred că acesta este un lucru foarte bun şi mult mai avantajos“, a declarat viceprimarul Ion Dragomir pentru câmpinaph.ro

Terenul la care MAI ese dispus să renunţe are o suprafaţă de 14 hectare. Pe o parte din acest teren se intenţiona construcţia unui cartier rezidenţial exclusiv pentru cadrele MAI, proiect pentru care s-a organizat inclusiv licitaţia şi s-au stabilit toate detaliile. Numai că, ulterior, s-a renunţat la proiect, solicitanţii de locuinţe retrăgându-şi dosarele ca urmare a crizei economice şi reducerii veniturilor.
Consiliul Local Câmpina va decide în ce scop va fi utilizat acest teren, după finalizarea tuturor documentelor de preluare a obiectivului de la Ministerul de Interne.

Sursa: campinaph.ro