Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a semnat contractul de execuţie pentru  reabilitarea căii de rulare a tramvaiului 101, etapa a II-a de pe tronsonul: Sediul BCR- Gara de Sud. 

Valoarea contractului este de 42.533.751 lei, fără TVA, iar câştigătorul licitaţiei este Asocierea SC Delta Antrepriză Construcţii Montaj 93 SRL – SC Martin Rose  România SRL – Martin Rose MBH&CO.KG – Elektroline.

Obiectul contractului de lucrări presupune realizarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii de transport public, aferentă liniei de tramvai 101, etapa a II-a,  pe o lungime de 5,8 km cale simplă de rulare şi  implică refacerea infrastructurii şi suprastructurii căii de rulare a tramvaiului, refacerea liniei aeriene de contact,  refacerea stâlpilor de susţinere a reţelei de contact, amenajări ale amprizei de tramvai, inclusiv a staţiilor de tramvai, amenajări legate de colectarea şi evacuarea apelor din precipitaţii şi a apelor de infiltraţie, reabilitarea infrastructurii rutiere.

Licitaţia pe acest tronson a fost contestată de o firmă necâştigătoare, însă sesizarea a fost retrasă iar contractul a putut fi semnat vineri.

Contractul este parte a unui program pe fonduri europene, astfel că pentru lucrările de reabilitare a celor două trasee de tramvai -101 şi 102- sunt prevăzute fonduri în valoare totală de 157 milioane de lei (aproape 35 de milioane de euro).

Proiectul de reabilitare a căilor de rulare a tramvaielor şi a părţii carosabile pe bani europeni face parte dintr-un program investiţional în valoare de aproape 100 de milioane de euro. Fiind vorba de un proiect european, valoarea nerambursabilă care va fi primită este de 98%, Primăria Ploieşti  urmând să suporte, pe lângă contribuţia proprie, 2% din valoarea totală a costurilor eligibile.