Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a semnat certificatului de urbanism pentru autostrada Transilvania, secţiunea 2A Ogra - Câmpia Turzii, sector de drum către municipiul Târgu Mureş care are o lungime aproximativă de 40 de kilometri. Documentul respectiv a fost solicitat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), potrivit Agerpres.

„Este un prim pas spre continuarea lucrărilor la acest important obiectiv de investiţii. Sper ca beneficiarul, în speţă CNADNR, să obţină cât mai repede avizele necesare şi să depună la Consiliul Judeţean Cluj cererea de autorizare a lucrărilor“, a precizat Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi-a exprimat speranţa că se vor găsi fonduri şi pentru tronsonul de autostradă Gilău — Suplacu de Barcău — Borş, pentru a se asigura legătura cu reţeaua de autostrăzi din Ungaria.

Lucrările la Autostrada Transilvania, care ar trebui să aibă o lungime de 415 kilometri, au început în vara anului 2006. Atunci se credea că autostrada — care reprezenta la acel moment una dintre cele mai mari lucrări de infrastructură rutieră din Europa — va putea fi terminată în anul 2012.

În prezent sunt realizaţi 55 de kilometri, între localitatea clujeană Gilău şi municipiul Turda, respectiv Câmpia Turzii.

Prima secţiune — Gilău — Turda — a fost dată în funcţiune în decembrie 2009, reprezentând un factor esenţial în decongestionarea traficului în Cluj-Napoca.