Consiliul Judeţean a publicat anunţul pentru organizarea concursului destinat ocupării  postului de manager al Muzeului de Istorie şi Arheologie Prahova.

Până pe data de 4 aprilie, candidaţii îşi pot depune dosarul, urmând ca pe 14 aprilie să susţină proba de concurs ce constă în analiza documentelor şi în susţinerea proiectelor de management.

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie a rămas fără conducere la începutul lunii ianuarie, după ieşirea la pensie a Liei Maria Voicu. Acesta a coordonat instituţia timp de 23 de ani.

Pe 6 ianuarie, prin dispoziţia preşedintelui CJ a fost numit cu titlu interimar în funcţia de director, Marinela Peneş, fostul director adjunct al muzeului. Aceasta lucrează în cadrul Muzeului de Istorie şi Arheologie de 32 de ani, fiind de profesie arheolog, iar din 2008 ocupă funcţia de director adjunct, fiind responsabilă până în ianuarie cu muzeele memoriale din judeţ.

Încă nu se ştie cine va candida, Marinela Peneş, actualul director interimar, declarând în ianuarie că nu s-a hotărât dacă va candida pentru acest post.