Proiectul suspendării premierii clubului Petrolul de către municipalitate a picat, prin lipsa a patru voturi. Proiectul de hotărâre respectiv a fost pus la finalul ordinii de zi, astfel că aleşii locali PDL au plecat pe rând din sală. Primul, a plecat Gheorghe Sârbu, fiind urmat la câteva minute de Sorin Constantinescu, Gheorghe Popa, Larisa Băzăvan şi Marilena Stanciu. Singurul consilier PDL rămas, a fost Iulian Bolocan, însă a precizat că nu participă la vot.

„Sunt unul dintre cei care s-a bucurat că echipa Petrolul a îndatorat Consiliul Local, iar după ce se termină povestea aceasta cu DNA, sper să ne mai îndatoreze. Însă la un anumit moment au puse semne de întrebare privind legalitatea acestui contract. În plus a fost dispusă o urmărire penală. Este mai bine să amânăm pentru o scurtă perioadă, până se încheie ancheta, eliberarea celei de-a treia tranşe de bani“, George Botez, liderul consilierilor liberali.

Costel Horghidan (consilier „independent“) a declarat că votează pentru. În schimb, consilierul PC, George Pană, a cerut să fie scos din lista de iniţiatori şi a declarat că se va abţine.

Din cei 17 consilieri disponibili, zece au votat pentru aprobarea proiectului, şase s-au abţinut, iar unul a votat împotrivă.

Secretarul Primăriei, Oana Iacob, a precizat că proiectul nu a trecut, deoarece pentru adoptarea unei hotărâri sunt necesare minimum 14 voturi.

Ca atare, proiectul de hotărâre a picat, iar contractul finanţării rămâne în vigoare.