Duminică, 22 iulie, începând cu ora 10.00, Hipodromul Ploieşti va găzdui o nouă reuniune hipică oficială, având ca principal punct de atracţie prima cursă clasică de trap din acest an, „Premiul Municipiului Ploieşti”. Este singura cursă „open” dintre premiile clasice programate în acest an, astfel că, printre cei şapte cai prezenţi în program se vor număra şi trei trăpaşi veniţi din Bulgaria. Printre aceştia se va afla inclusiv câştigătoarea de anul trecut a „Premiului Municipiului Ploieşti”, iapa Bomba de Janville

Reuniunea hipica include opt curse, patru de trap şi patru de galop, 6 fiind dotate cu premii şi doua de calificare.

Ploieştenii , şi nu numai, sunt aşteptaţi şi cu surprize la Hipodrom: street food ( Taverna racilor ) şi deserturi care vor încerca să-i faca pe toţi cei prezenţi să se simtă bine într-o zi de duminică, într- unul dintre cele mai frumoase locuri ale Ploieştiului, un loc ce îşi doreşte să devină principala atracţie de weekend a oraşului.

Lucian Rădulescu, directorul adjunct al CSM Ploieşti consideră că “premiul oraşului ne reprezintă cel mai bine şi vrem să facem din acest Derby o întrecere hipică de tradiţie pe care să o aibă ca obiectiv de performanţă orice concurent din România. Acum este la a doua ediţie de la relansarea Hipodromului, dar obiectivul nostru este să devină un reper major al calendarului competiţional de la noi”.

”Hipodromul e o emblemă a oraşului care trebuie promovată şi susţinută pentru că este unicat în România, iar după renovare este la standarde internaţionale  şi poate deveni un vector de promovare internaţională a Ploieştiului şi a României.”, a spus şi viceprimarul Cristian Ganea.

Ca o noutate, cursele de galop vor fi transmise „în direct” pe pagina de facebook „Galop România”, cu nu mai puţin de cinci camere: trei fixe şi două mobile.

Vă reamintim că biletul de intrare pentru accesul în tribună va fi în valoare de 5 ron/persoană, iar copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit. Spectatorii care vor veni cu maşina vor achita o taxă de parcare în valoare de 2 ron/oră  pentru fiecare autoturism.