Conform celor stabilite ieri în cadrul şedinţei operative a Consiliului Local Ploieşti, proiectul de hotărâre privind majorarea tarifului la apă furnizată de operatorul Apa Nova Ploieşti urmează să fie retras de pe ordinea de zi. Având ca iniţiator al proiectului de hotărâre pe primarul Iulian Bădescu, proiectul vizează acordarea unei creşteri de 8,5% la valoarea tarifului apei distribuite de operator, creştere care a fost stabilită încă de pe vremea primarului Emil Calota, printr-un arbitraj internaţional. Potrivit documentului prin care s-a finalizat arbitrajul, încă din anul 2008 municipiul Ploieşti a fost obligat să acorde această creştere însă procentul nu s-a aplicat până la acest moment.

Potrivit discuţiilor care s-au purtat în Comitetul de coordonare a Apa Nova Ploieşti şi a angajamentului luat de operator, creşterea de 8,5% acordată operatorului va fi sursa de finanţare prin care Consiliul Local va începe implementarea în cartierul Mitica Apostol a programului de racordare a acestei zone a Ploiestiului la sistemul de apă şi canalizare.

Motivul invocat pentru retragerea proiectului de pe ordinea de zi îl reprezintă fundamentarea incompletă a proiectului de hotărâre şi restituirea lui iniţiatorului pentru o mai completă prezentare a situaţiei care a determinat solicitarea de creştere a tarifului cât şi pentru prezentarea investiţiilor care urmează a fi finanţate prin această creştere.