Conferinţa prin care a fost alianţa electorală dintre PNL şi USR a avut loc în luna iulie pe acoperişul Primăriei Ploieşti. Din păcate, evenimentul politic a pus în pericol contractul de sponsorizare prin care OMV Petrom a donat municipalităţii clădirea din centrul municipiului.

Luni de zile, primarul liberal Adrian Dobre a tăcut şi a evitat orice discuţie cu privire la modalitatea prin care cele două formaţiuni politice au "cotropit" sediul municipalităţii, într-un dispreţ vădit faţă de Ploieşti şi faţă de contribuabilul ploieştean. Edilul PNL a refuzat să răspundă întrebărilor consilierilor locali, care au tot întrebat cine a avizat o asemenea întrunire.

Şi chiar dacă primarul a refuzat, Jurnalul Prahovean a obţinut hârtiile care au permis circul politic de pe clădirea Primăriei. După cum se poate observa, hartia este semnată de primarul Dobre, iar solicitarea depusă de PNL, semnata de senatorul de Calarasi, Iulian Dumitrescu,  a fost depusă la Registratura Primăriei chiar în preziua conferinţei de presă....În plus şi răspunsul a venit tot în aceeaşi zi şi nu putem să nu fim uimiţi de atâta eficienţă, mai ales că în mod normal o hârtie depusă la Registratura municipalităţii întră în circuitul de documente oficiale în aproximativ 24 de ore de la depunere....

Cu alte cuvinte, vorbim despre un adevărat trafic de influenţă, abuz in serviciu, de un dispreţ faţă de banii ploieştenilor şi de lipsă de respect faţă de regulile jocului politic!