Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, a părăsit liber Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde a fost dus de procurorii DNA cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cosma a ieşit mult mai relaxat de la audierile care au durat peste patru ore. Deocamdată nu se ştie care este decizia judecătorilor, dar şefului CJ i s-a permis să plece liber din sediul ICCJ. Mircea Cosma a dat câteva declaraţii ziariştilor prezenţi în faţa sălii de judecată spunând, printre altele, că este anormală reţinerea sa, mai ales că în dosara toate denunţurile sunt date sub protecţia anonimatului.

"Probabil că sunt cei care nu mai au răbdare să îmi termin acest mandat. Este un dosar penal cu două capete de acuzare. Eu sunt dintr-o altă generaţie şi am învăţat că lucrurile funcţionează altfel. Vom vedea ceea ce se întâmplă, iar avocaţii mei vor demonta toate aceste mizerii", a declarat Cosma.

Mircea Cosma a plecat spre Ploieşti cu Ambulanţa, susţinând că se simte rău şi are nevoie de asistenţă medicală. Şeful CJ Prahova a fost susţinut pe parcursul audierilor de soţia sa.