Consilierii locali au fost de acord cu posibilitatea amenajării unui heliport lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti (SJU), respectiv lângă Unitatea de Primiri Urgenţe.

Toată această discuţie a avut loc în cadrul Comisiei 4, pentru organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, circulaţie rutieră, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură.

Elicopterele SMURD au mai transportat, în urmă cu câţiva ani, pacienţi de la SJU, folosind terenul care a fost ulterior concesionat unei firme portugheze ce dorea să construiască un mall. Aceasta nu a avut bani decât pentru jumătate de fundaţie. Acum pe acest teren se află fundaţia şi o parcare improvizată.

Discuţiile au pornit de la stabilirea locului în care va fi amenajat terminalul pentru transport judeţean, adică viitoarea staţie de microbuze, ori autogară. De aici s-a deschis posibilitatea de transformare acestui spaţiu de aproape 15.000 mp într-un terminal multifuncţional şi alocarea unui spaţiu pentru un heliport, destinat exclusiv elicopterelor SMURD, ori MAI, aflate în misiuni de salvare.

Costurile pentru un heliport nu ar fi foarte ridicate, nefiind necesară nici asfaltarea suprafeţei, ci numai asigurarea planeităţii şi semnalizarea corespunzătoare. Raza de spaţiului de aterizare trebuie însă să fie destul de generoasă şi gândită pentru aparatele mai mari, precum Mil Mi8 din dotarea Ministerului Afacerilor Interne.

Membrii comisiei au stabilit un acord de principiu în acest scop, urmând să fie începute demersurile pentru elaboarea unor studii de fezabilitate şi pentru obţinerea finanţării.