Primarul Andrei Volosevici continuă bătaia de joc la adresa ploieştenilor rămaşi de aproape trei luni fără apă caldă. În stilul caracteristic, edilul nu a semnat acordarea împrumutului în valoare de 10 milioane de lei pentru firma de termie a Primăriei Ploieşti (împrumut aprobat de consilierii locali). Subit, primarul Volosevici s-a îmbolnăvit şi a intrat în concediu medical. Îi urăm sănătate, dar trebuie să le spunem ploieştenilor adevărul.
 

Viceprimarul Anca Popa (USR) şi-a asumat semnarea contractului de împrumut, iar viceprimarul Daniel Nicodim a parafat viramentele. 

Şi uite aşa, nici măcar în al 12 lea cea, primarul Andrei Volosevici demonstrează că nu îi pasă de confortul ploieştenilor şi nici nu face vreun efort pentru ca agentul termic să revină cât mai curând în apartamentele oamenilor.

În acelaşi timp, Termo Ploieşti SRL (noua firmă de termoficare a Primăriei Ploieşti) anunţă că a fost pornit CAF2 şi începe încălzirea agentului termic primar pentru prepararea  apei calde menajere, urmând ca, pe măsură ce aceasta ajunge la  temperatura optimă, să fie puse în funcţiune, treptat punctele termice  pentru a furniza apă caldă de consum în toate cartierele.

Reluarea distribuţiei de apă caldă se va face din această noapte,  etapizat, începând cu zona de vest a oraşului. Până duminică seara,  toate apartamentele din Ploieşti care sunt racordate la sistemul  centralizat SACET vor avea apă caldă.

În ultimele ore, în timpul procedurii de verificare şi încărcare a  instalaţiei, s-au produs două avarii majore care au fost izolate şi vor  fi remediate in cel mai scurt timp. În ceea ce priveşte pornirea sistemului de încălzire, aceasta se va face  începând de luni, 24 octombrie, iar prioritate vor avea spitalele,  creşele şi grădiniţele (şcolile sunt în acestă perioadă în vacanţă). Revenim cu atenţionarea ca toţi abonaţii să se asigure că lucrările la  instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util,  astfel încât să fie evitate incidentele (inundaţii în apartamente sau în  subsolurile blocurilor) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora.