Ca urmare a finalizării procedurilor de achiziţie publică, săptămâna viitoare Consiliul Judeţean Prahova va emite ordinul de începere a lucrărilor pentru un proiect cu finanţare europeană. Astfel, în cel mai scurt timp vor începe şi lucrările pentru construcţia „Centrului de Afaceri Multifuncţional Lumina Verde” Ploieşti, depus de Consiliul Judeţean Prahova spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 – Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul „Poli de creştere”.

Centrul de afaceri „Lumina Verde“ se va construi în incinta Parcului Industrial Ploieşti iar obiectivul general este promovarea dezvoltarii durabile a mediului de afaceri prin crearea unei noi structuri de sprijinire a afacerilor. În acest loc îşi vor desfăşura activitatea peste 20 de întreprinderi mici şi mijlocii şi ar urma să fie create 48 de locuri de muncă. Sursele de energie vor proveni de la panourile fotovoltaice montate pe terasa clădirii de birouri, de la corpurile de iluminat prevăzute cu panouri solare pentru iluminatul exterior, urmând ca energia solară să fie folosită şi pentru producerea apei calde menajere. Spaţiile expoziţionale vor fi încălzite prin pardoseală, cu ajutorul pompelor de căldură. Scopul acestui centru este formarea unui nucleu specializat de consultanţă şi pregătire pentru întreprinzători activi sau pentru potenţialii întreprinzători locali, în vederea asigurarii consultanţei pentru obţinerea unor surse de finanţare, consultanţei legislative, consultanţei tehnologice, precum şi în domeniul resurselor umane, al promovării şi relaţiilor publice. Conform proiectului, centrul de afaceri va cuprinde două corpuri de clădire (unul cu destinaţia de birouri şi unul ca spaţiu expoziţional), care vor fi unite la nivelul primului etaj, complexul urmând să aibă şi o zonă de expoziţie în aer liber, locuri de parcare şi trotuare pietonale.

Proiectul  are o perioadă  de  implementare  de 27 de luni cu o valoare totală de 40.450.278,35 de lei. Fiind un proiect generator de venituri cota de cofinanţare a judeţului Prahova este de 50%. Valoarea  contractului de lucrări este de 35.920.830 lei. Durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni.