Angelica Fodor, directorul Centrului Creşe din Ploieşti, a fost reţinută pentru 24 de ore de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie şi delapidare, anunţă Adevărul.ro 

În acelaşi dosar au fost reţinute şi alte patru persoane, toate angajate ale creşelor din Ploieşti. Acestea sunt acuzate că furau din mâncarea şi produsele de igienă care ar fi trebuit să ajungă la copii.

Potrivit unor surse apropiate de anchetă, angajatele creşelor i-ar fi oferit sume de bani şi „atenţii” directoarei de centru pentru ca aceasta să închidă ochii la furturile subalternelor.

Procurorii au făcut mai multe percheziţii în cauză, atât la domiciliile angajatelor, dar şi la sediile creşelor. „Aveau podul plin”, susţin surse apropiate de anchetă.

Sursele citate au precizat că ancheta vizează şi alte persoane implicate în administrarea unităţilor de învăţământ din Ploieşti, dar faţă de acestea nu au fost luate măsuri preventive deocamdată.

Deocamdată, reprezentanţii Primăriei Ploieşti nu au avut nicio reacţie în legătură cu situaţia de la Centru de Creşe, instituţie în subordonarea municipalităţii.