O femeie a fost ucisă în faţa pensiunii din Sinaia unde venise să se cazeze. Suspectul este chiar partenerul ei de viaţă. Individul a fugit cu maşina, dar a fost prins pe DN1 datorită unui şofer care l-a văzut conducând haotic şi a alertat poliţia. Era aproape mort de beat şi nu avea permis. Procurorul a considerat că nu există suficiente probe împotriva lui şi a decis să-l lase liber.

Filmul crimei, povestit de martori, este şocant. Victima şi bărbatul care o însoţea au ajuns cu maşina la munte. Femeia, în vârstă de 47 de ani, suferise de curând o operaţie la cap. 

Sâmbătă, în jurul orei 16, cei doi au ieşit din maşină şi au ajuns, în faţa pensiunii. Au început să se certe şi, la un moment dat, bărbatul s-a enervat şi a lovit-o de mai multe ori pe femeie. Aceasta s-a prăbuşit la pământ şi s-a lovit la cap. Cel mai probabil, spun medicii, a suferit o fractură de coloană în zona cervicală şi a murit pe loc.

Trăgea femeia de uşă să se urce în maşină. Ea trăgea de uşă, el o închidea. I-a dat şi vreo câteva palme. Apoi a coborât. A luat-o frumos de aici (de faţă), i-a făcut un vânt şi a căzut cu capul de asfalt acolo". "I-a aruncat cheia de la cameră şi a lăsat-o aşa", spune o martoră. Femeia n-a avut nicio şansă.

Fără nicio remuşcare, suspectul s-a urcat în maşină şi a plecat. 20 de kilometri mai încolo, în Comarnic, un şofer l-a filmat conducând haotic pe DN 1. Imaginile primite pe Fii Observator, arată goana dementă. Maşina gri depăşeşte în curbă şi trece razant pe lângă un autoturism care vine din sens opus. Revine, apoi intră din nou brusc pe contrasens, în timp ce un şofer încearcă să-l evite. Martorul a sunat la 112. Aşa l-au prins poliţiştii.

Bărbatul avea permisul de conducere suspendat şi o alcoolemie de peste 1,40 de grame la mie alcool pur în aerul expirat, adică aproape dublu în sânge. Poliţiştii nu ştiau că individul este căutat pentru moartea femeii.

"Un domn înalt cu părul sur, aşa, şi dânsul riposta şi bineînţeles că l-au pus să pună mâinile după cap, l-au băgat în maşină. Nu riposta, mâinile după cap, urcă în maşină, te rog să te predai!", spune un martor.

Sâmbătă seara, în timp ce-l audiau, poliţiştii au emis o ordonanţă de reţinere, dar procurorul a decis s-o anuleze şi să-l lase în libertate. Explicaţia este că, în lipsa raportului medicului legist, anchetatorii nu au putut face legătura dintre lovituri şi moartea femeii.

Individul, în vârstă de 51 de ani, este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte. Şi el, şi victima, sunt din Ploieşti. Două camere de luat vederi, una de la pensiune, cealaltă de vizavi, ar fi surprins totul. Imaginile sunt probă în dosar.


SURSA: ObservatorNews.ro