Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a anunţat oficial că mama micuţilor care au murit după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc de pe Bulevardul Republicii din Ploieşti este cercetată penal. Într-un comunicat dat publicităţii, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti precizează: "La data de 18.08.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de mama minorilor decedaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză.

 

Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11.08.2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsaţi nesupravegheaţi de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului şi s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora.

 

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, şi nu înfrâng în nici un fel principiul prezumţiei de nevinovăţie de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor".

 

Pe de altă parte, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova a pregătit şi urmează să trimită în faţa judecătorilor dosarul privind decăderea din drepturile părinteşti a femeii, în legătură cu al treilea copil al său, băieţelul de cinci ani care acum se află la tatăl său.

 

Fetiţa şi băieţelul gemeni au fost înmormântaţi în comuna prahoveană Drăgăneşti, la finalul săptămânii trecute, iar mama lor a luat parte la funeralii, după ce a solicitat externarea din Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. (Sursa foto: capturi TikTok)

 

 

 

Sursa: www.prahovainfo.ro