Poliţiştii de la Investigaţii Criminale Prahova au identificat trei persoane bănuite pentru infracţiunile de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune, ambele comise prin metoda de operare “Accidentul”. Cercetările s-au derulat în cadrul a doua dosare penale.

“În fapt, un bărbat ajutat de alţi trei, toţi deţinuţi în Penitenciarul Mărgineni, ar fi utilizat trei terminale mobile pe care le deţineau în mod fraudulos şi ar fi apelat posturi telefonice cu prefixul judeţului Prahova în scopul de a săvârşii infracţiuni de înşelăciune prin metoda «Accidentul»”, potrivit reprezentanţilor IJP Prahova.

“În acest context, în noaptea de 12 spre 13 iunie a.c., ar fi reuşit să inducă în eroare o femeie de 73 de ani,  din comuna Târgşorul Vechi, iar în următoarea noapte ar fi reuşit să inducă în eroare o altă femeie de 86 de ani, din aceeaşi comună, activitatea infracţională fiind însă întreruptă de poliţiştii care l-au surprins în flagrant pe unul dintre bărbaţi, complicele celor din arest”, au detaliat anunţat, miercuri, reprezentanţii IJP Prahova.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroul de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei si Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.