Aproximativ 20 de percheziţii au loc miercuri dimineaţă, în Prahova, acţiunea derulându-se, se pare, în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal legat de alegerile locale din septembrie anul trecut.

 

Potrivit unor surse citate de ziarulincomod.ro, percheziţiile derulate de Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IJP Prahova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, l-ar viza inclusiv pe primarul comunei, liberalul Marian Voicu, dar şi mai mulţi angajaţi ai administraţiei locale.

Pe 26 octombrie 2020, anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la o infracţiune de falsificare a înscrisurilor electorale comisă în Ciorani la alegerile din 27 septembrie. Cauza a fost deschisă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil, iar probele au fost depozitate la arhiva Judecătoriei, într-o clădire luată în primire de la administraţia locală.

 

La începutul lunii martie, însă, procurorii au anunţat deschiderea unui nou dosar penal după ce, în cursul lui februarie, anchetatorii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, anterior, o persoană necunoscută ar fi pătruns fără drept în arhiva Judecătoriei Mizil, de unde au fost sustrase buletine de vot.

 

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru de violare a sediului profesional şi sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară buletinele de vot care ar fi fost sustrase fiind, de fapt, probe în ancheta menţionată anterior.

 

 

 

 

sursa: www.actualitateaprahoveana.ro