Consiliul local a decis ca municipiul Ploieşti să rezilieze contractul încheiat cu operatorul ROSAL pentru curăţenia căilor publice.

Directorul RASP, Zoia Staicu, a prezentat consilierilor un raport din care rezultă că operatorul a îndeplinit obligaţiile contractuale asumate sub 50% faţă de program, propunând aprobarea rezilierii.

Hotărârea a fost adoptată cu votul a 21 de consilieri, doar reprezentantul ProRomania, prezent la şedinţă, abtinandu-se.

Rezilierea operează în termen de 30 de zile de la data hotărârii, iar după acest moment, potrivit legii, operatorul trebuie să mai presteze activitatea încă 90 de zile.

Însă, în aceste condiţii, este puţin probabil ca serviciile să fie măcar la nivelul de până acum, ceea ce ar putea să genereze o nouă criză a gunoiului în Ploieşti.

Referitor la activitatea de colectare gunoi menajer din municipiul Ploieşti, aceasta este reglementată de contractul încheiat între A.D.I. şi Rosal, Ploiestiul nefiind parte. Şi cu privire la acest contract aleşii ploieşteni şi-au exprimat dezacordul, cerandu-I reprezentantului Ploiestiului să solicite şi să voteze pentru rezilierea şi a acestui contract.