Şofer filmat gonind pe contrasens pe DN1 cu 130 km/h! Scenele ireale au avut loc pe cel mai aglomerat drum din România, DN1, între localităţile Băneşti şi Breaza. IPJ Prahova face verificări pentru a vedea de ce poliţiştii, alertaţi prin 112, nu l-au oprit la Comarnic pe vitezoman. Imaginile şocante au fost postate pe Facebook de un şofer. 

Filmarea este de luni noapte. Cel mai probabil, maşina cu pricina se deplasa din direcţia Câmpina spre Sinaia. 

Deşi în zonă sunt montate separatoare de sens, pe imaginile video se vede cum un Ford Focus, cu număr de Ialomiţa, goneşte pe contrasens. La un moment dat, şoferul care a realizat filmarea arată că vitezomanul are o viteză de 130 km/h! Doar şansa a făcut ca până la ieşirea din Câmpina să nu se întâmple o tragedie, mai ales că autoturismul care circula pe contrasens a întâlnit două maşini ce mergeau regulamentar. Ulterior, cel care a filmat întreaga scenă susţine că a sunat de două ori la numărul unic de urgenţă. El a semnalat situaţia operatorilor de la 112. Prima dată, aceştia i-au transmis că maşina va fi oprită la Comarnic, apoi la Sinaia. Nu s-a întâmplat deloc asta, iar la intrare în Predeal şoferul cu pricina a virat stânga, pe drumul care duce spre Râşnov.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova anunţă că va demara o anchetă în urma imaginilor cu maşina care circula pe contrasens. IPJ Prahova verifică de ce poliţiştii nu l-au oprit pe şofer la Comarnic, după apelul iniţiat la 112.

„Referitor la imaginile video apărute în spaţiul public, ce ilustrează un autoturism care circulă pe contrasens, posibil pe direcţia Câmpina spre Breaza, au fost dispuse verificări pentru identificarea conducătorului auto/conducătoarei auto şi stabilirea situaţiei de fapt. Totodată, conducerea IPJ PH a dispus verificări cu privire la modul de acţiune al poliţiştilor. În funcţie de rezultatul verificărilor, vor fi dispuse măsuri în consecinţă”, menţionează IPJ Prahova într-un comunicat de presă.

Şoferul a fost identificat

Cu privire la înregistrarea video apărută în spaţiul public, proprietarul autoturismului prezentant în imagini a fost identificat, a anunţat IJP Prahova.

În conformitate cu art. 109 din OUG nr. 195/2002, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se realizează direct de către poliţistul rutier şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.

Totodată au fost dispuse verificări interne faţă de  poliţiştii aflaţi în serviciu, în funcţie de rezultatul acestora urmând să se dispună măsuri, în condiţiile legii.