După ce lanţul de magazine Real a fost preluat de Grupul francez Auchan, hipermarketul de la Ploieşti se pregăteşte de schimbare.

Deja, magazinul Real din Ploieşti a început lichidarea stocurilor de marfă aplicând reduceri cuprinse între 20% şi 60%. Vânătorii de chilipiruri au dat buzna, însă nu au găsit decât puţine produse cu discount. De obicei aceleaşi produse care oricum nu prea se vindeau. Un stand întreg cu tricouri care aveau aplicate discount-uri de 60%, era intact. Raioanele care au lichidat toata marfa sunt la cele pentru articole auto (becuri, ştergătoare, lichid de parbriz, raclete, anvelope, lanţuri, odorizante), scule, electrice, articole sportive etc. În schimb, raioanele cu alimente, băuturi alcoolice/nealcoolice, dulciuri, cafea, etc practicau aceleaşi preţuri, în unele cazuri mai mari decât cele de anul trecut.

Zvonurile interne arată că angajaţii Real Ploieşti vor fi păstraţi de către grupul francez dar vor resimţi o reducere substanţială a salariilor. De asemenea, Auchan a dat zeci de anunţuri pe internet în căutarea de angajaţi pentru hipermarketul din Ploieşti.