Joi seara o veste cumplită a îngrozit Ploieştiul. O adolescentă în vârstă de 17 ani a fost găsită fără viaţă la subsolul fostei băi publice din zona străzii Romană.

Criminalul are 48 de ani şi locuieşte în localitatea prahoveană Hăbud, comuna. Deşi este căsătorit şi are trei copii, acesta a avut mai mult timp o relaţie amoroasă cu minora. Costi Ispas, poreclit de prieteni "Specialu" a fost arestat vineri seara pentru 30 de zile.  Acesta şi-a recunoscut vina în faţa anchetatorilor şi tot el i-a condus la locul în care abandonase cadavrul fetei.

Cei doi aveau o relaţie secretă, pentru că Ispas este căsătorit şi are trei copii. 

Cea care a alertat poliţiştii a fost mama fetei care ştia că aceasta are o relaţie cu un bărbat mult mai în vârstă. Deoarece fata nu mai răspundea la telefon a sunat la Poliţie şi le-a povestit că  bănuieşte că fiica ei este împreună cu bărbatul respectiv. Anchetatorii au mers acasă la bărbat, în satul Hăbud şi l-au adus la audieri.

Iniţiat, Ispas a negat că o cunoaşte pe fată, dar după ore întregi de audieri a mărturisit că a omorât-o şi i-a condus pe anchetatori la locul în care o ucisese. 

Anchetatorii au două variante pentru crimă. Una ar fi că individul i-ar fi promis fetei o sumă de bani, nu i-a dat, iar adolescenta l-a ameninţat că va dezvălui relaţia lor soţiei acestuia. 

Potrivit altei variante, în timpul întâlnirii fata a fost sunată de un tânăr. Ispas s-a înfuriat, s-a certat cu acesta la telefon, după care gelos a strâns-o de gât.

Indiferent care este varianta reală, o fată a fost ucisă. La Hăbud, vecinii bărbatului sunt în stare de şoc pentru că nu îl credeau capabil de o asemenea atrocitate. Poliţia supraveghează zona, temându-se de o răzbunare din partea rudelor fetei. 

Conform unor surse, bărbatul a contestat deja decizia de arestare preventivă, susţinând că nu a dorit să omoare adolescenta şi că aceasta trăia când a abandonat-o în fosta baie publică