Ploiestiul se afla in asteptarea celor 20 de troleibuze noi, achiziţionate prin intermediul proiectului "Achiziţie mijloace de transport public – troleibuze 12 m, Ploieşti, Tg. Jiu” Cod SMIS 128120, care este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Potrivit comunicatului Primariei Ploiesti, in urma discuţiilor cu SC Solaris Bus&Coach s-a primit informatia că primul troleibuz se află la testare la Skoda, în Republica Cehă, urmând ca primele 5 troleibuze sa fie livrate până la sfârşitul lunii mai a acestui an.

Reamintim că, în data de 07.07.2020, a fost semnat contractul privind achiziţia celor 20 de troleibuze, destinate transportului public urban de călători pentru Municipiul Ploieşti, cu SC Solaris Bus&Coach sp. z.o.o., valoarea contractului fiind de 39.900.000,00 lei fără TVA.

De asemenea, a fost aprobată plata avansului către SC Solaris Bus&Coach, conform prevederilor contractuale, în valoare de 30%, respectiv 11.970.000,00 lei fără TVA.

Pentru Municipiul Ploieşti, obiectivele specifice ale proiectului vizează transport în sistem integrat, eficient şi accesibil, prin achiziţionarea a 20 de troleibuze noi, care vor fi operate pe următoarele rute:

  • ruta traseu 44 Ploieşti, 11 troleibuze;
  • ruta traseu 202 Ploieşti, 9 troleibuze.

Cele 20 de troleibuze, în lungime de cca. 12 m fiecare, au o capacitate de minim 70 pasageri, din care minim 30 pe scaune.

Troleibuzele achiziţionate în cadrul proiectului vor veni dotate conform cerinţelor momentului, cu sistem de informare a pasagerilor, cu tracking GPS şi anunţarea staţiei următoare, sistem de climatizare, sistem de supraveghere video, sistem automat de taxare, computer gestiune management trafic, display pentru anunţuri şi reclame, validatoare.