Consilierii locali PSD au depus azi în plenul consiliului local o interpelare adresată primarului Andrei Volosevici şi celor doi viceprimari ai municipiului prin care au solicitat ca proiectul aflat în derulare privind Centrul de Radioterapie Ploieşti să fie continuat şi declarat de urgenţă zero.

Noua unitate spitalicească începută în mandatul anterior este situată în incinta Spitalului municipal Schuller şi va deservi persoanele cu probleme oncologice din Ploieşti şi întreg judeţul Prahova.

Ploiestiul se află pe lista eligibilă pentru achizitionarea prin Ministerul Sănătăţii a unui accelerator de particule care va face posibil tratamentul oncologic.

“ Am formulat această interpelare cu dorinţa declarată de a trece problema centrului de radioterapie pe agenda urgenţelor consiliului. Problema sănătăţii cetăţenilor este una apolitică şi nu văd niciun motiv pentru ca realizarea acestei investiţii să nu se finalizeze urgent. Am văzut că prin proiecţia bugetară s-au alocat pentru finalizarea clădirii doar 5 milioane de lei, sumă total insuficienta. Fac apel la executivul ploieştean să asigure finanţarea integrală a obiectivului în asa fel încât, la sfârşitul acestui an, să îl putem da în funcţiune. Şi pentru că noi, consilierii social-democraţi, spunem că acest proiect este apolitic, îl propunem pe dl dr. Sabău, consilier liberal, ca integrator al acestui proiect, urmând să continue activitatea desfăşurată până acum de domnul dr. Marius Dinu, fostul consilier local PSD, acesta declarandu-se disponibil în a colabora şi actualmente pentru finalizarea proiectului.” a declarat consilierul local PSD George Botez.