Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Ploieşti, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant, în urma căreia o persoană a fost depistată în timp ce ar fi introdus în ţară, din Spania, cocaină.

Ulterior, au fost puse în executare două mandate de percheziţie domiciliară şi două mandate de aducere, în municipiul Ploieşti.

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate aproximativ 2,8 kg. de cannabis, 120 de grame de cocaină, 80 de grame rezină de cannabis, ustensile ce par a face obiectul activităţii infracţionale, precum şi bani (90.661 de lei, 6.755 de euro, 1.750 de lire, 820 de dolari, 100 de franci, 550 de franci elveţieni).

Poliţiştii au documentat, începând cu luna februarie a.c., activitatea infracţională a două persoane, implicate în introducerea în ţară şi traficul de droguri de risc şi mare risc (cannabis, rezină de cannabis şi cocaină).

Din  cercetări a reieşit că persoanele în cauză s-ar fi aprovizionat cu cantităţi importante de cocaină şi cannabis, din Spania, droguri care ulterior ar fi fost introduse în ţară şi comercializate către diferite persoane din Prahova.

Persoanele vizate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti pentru audieri, iar, după finalizarea audierilor, procurorul de caz a dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Surse din Poliţie susţin că unul dintre reţinuţi este fiul interlopului Florin Corsicanu, iar drogurile erau trimise clienţilor printr-una din firmele de curierat din Ploieşti