Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au efectuat 10 percheziţii în municipiului Ploieşti, la 8 persoane bănuite de săvârşirea a 3 infracţiuni de tâlhărie calificată, 3 infracţiuni de lipsire de libertate şi o infracţiune de furt calificat din locuinţă.

Din cercetări a rezultat faptul că, începând cu finalul lunii noiembrie a.c., persoanele ar fi abordat părţile vătămate sub pretextul cumpărării de substanţe cu efecte psihotrope, după care, prin ameninţări şi violenţe, le-ar fi deposedat de bani şi de aceste substanţe. Două dintre infracţiunile de tâlhărie ar fi fost comise în locuinţele persoanelor vătămate.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 25.000 de lei.

La percheziţii, au fost ridicate bunuri susceptibile a fi utilizate la comiterea faptelor, respectiv arme albe, telefoane mobile, precum şi substanţe susceptibile a avea efecte psihotrope.

Cele 8 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Ploieşti pentru audieri.

La activităţi au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti. Acţiunea a beneficiat de suportul operaţional al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.