Prima zi de schi în Sinaia a adus şi primele cozi la instalaţiile de transport pe cablu. Deşi s-au promis măsuri speciale de pandemie, sute de persoane au aşteptat îngrămădite să urce în telescaun.

La ora 11, la aproximativ două ore de la deschiderea sezonului de schi în Sinaia a adus sute de persoane care aşteptau să urce în telescaun.  

Reprezentanţii firmei de transport pe cablu spun că au luat măsuri pentru a respecta restricţiile impuse de pandemie.

Cătălin Ticu, director executiv la compania Transporturi Sinaia: "În telegondole intră maxim patru persoane. Dacă sunt din aceeaşi familie se pot grupa mai multe persoane. Au dispensere pentru dezinfectant în fiecare poartă. E obligatoriu să poarte masca".

O cartelă de acces pentru adulţi costă între 80 şi 660 de lei, în funcţie de numărul de urcări, iar pentru copii preţul variază între 50 şi 430 de lei.

Sezonul de schi se va încheia pe 15 aprilie.

Jandarmeria Prahova a făcut mai multe recomandări pentru cei care practică sporturile de iarnă:

  1. Evitaţi aglomerările de persoane în zona punctelor de plecare a instalaţiilor de transport pe cablu şi respectaţi măsurile pentru prevenirea răspândirii SARS – COV 2.
  2. Respectaţi regulile de folosire a pârtiilor de schi, stabilite de către organizatori.
  3. Respectaţi indicaţiile forţelor de ordine şi ale celorlalte instituţii pentru evitarea producerii unor accidente în zona schiabilă.