În ultimele 24 de ore, aproximativ 250 de poliţişti şi poliţişti locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.

La nivelul judeţului Prahova au fost organizate, în ultimele 24 de ore, 25 de acţiuni punctuale în cadrul cărora a fost verificat modul în care sunt respectate măsurile impuse pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2.

În cadrul activităţilor au fost controlate 339 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate aproximativ 3.000 de persoane şi verificate 278 autovehicule (dintre acestea 248 mijloace de transport public în comun).

De asemenea, au fost efectuate verificări la 193 societăţi comerciale, fiind aplicate în total 327 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 22.000 de lei.

Pe parcursul activităţilor de control, poliţiştii aduc la cunoştinţă cetăţenilor necesitatea, dar şi obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise din judeţul Prahova, cum ar fi: pieţe, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante şi a copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.

Activităţi asemănătoare vor fi desfăşurate în continuare în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanţare socială, având în vedere Hotărârea nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.