Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul corona virus, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, poliţiştii Inspectoratului de Politie Judeţean Prahova cu suportul Poliţiei Locale, a Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare, reprezentanţi de la Protecţia Consumatorului şi Inspectoratului Teritorial de Muncă au intensificat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost legitimate aproximativ 2130 de persoane şi verificate peste 130 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranţa cetăţenilor.

 

În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 113 sancţiuni contravenţionale, dintre care 111 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 2 pentru fapte de natură economică,  în valoare de peste 6.500 lei.

 

De asemenea, au fost verificate peste 351 de mijloace transport în comun.

 

Vă recomandăm să păstraţi distanţarea fizică, să purtaţi mască de protecţie, să respectaţi modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneţi la riscuri.

 

Suntem şi vom fi prezenţi în toate zonele de pe raza judeţului.

 

Purtaţi masca de protecţie în mijloacele de transport, în magazine şi celelalte spaţii unde este obligatoriu.

 

Evitaţi aglomerările de persoane, respectaţi numărul de persoane la un eveniment, vă protejaţi pe dumneavoastră şi pe cei din jur.

 

Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci ca toţi sa conştientizeze că sănătatea şi viata persoanelor sunt cele mai importante.

 

Suntem la datorie şi aplicăm legea în litera şi spiritul ei!

 

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.