Că Ploieştiul este diferit de celelalte oraşe, nu mai e ceva care să ne mire. Dar o situaţie că cea pe care o vom relata ne face să credem că cei din primăria ploieşteană concurează cu şanse reale de câştig în competiţia cu Caracalul. Nu, nu pentru cel mai prost sistem 112 de pe planetă, ci pentru cea mai proastă administraţie locală.

 

Cuprinsă, probabil, de remuşcările apărute că urmare a faptului că o lunga perioada era dublu pontata la locul de muncă, odată la Direcţia de Urbanism a primăriei ploiestene şi a două oară la fostul etaj 3 al Casei Albe – citeste aici : (https://jurnalulph.ro/administratie/41779-primarul-adrian-dobre-si-consilierul-eugen-pruna-protejeaza-un-functionar-public-care-isi-ia-salariul-fara-sa-treaca-pe-la-birou ), actuala directoare din primărie, Georgeta Daniela Croitoru, cuprinsă de grijă cheltuirii banului public, s-a apucat cu sârg să aştearnă pe hârtie sesizări şi plângeri penale.

Dar nu privind cele două salarii încasate de doamna, în acelaşi timp, de la primărie pentru aceleaşi 8 ore lucrate la care se adaugă şi o indemnizaţie la un ONG la care primăria este parte ! Nu, pentru că fiind în cercul de protejaţi ai clanului SRI care conduce in realitate primăria, nu avea ce să i se întâmple ! S-a apucat, în schimb, să aştearnă împotriva colegilor din primărie cu care, până la promovarea sa peste noapte şi peste rând, făcuse echipa.

 

Lucruri grele spuse în hârtiile completate de nouă stea a delaţiunii româneşti ! Către departamentul de control al fondurilor europene, dar şi către DNA ! Cum sângele apă nu se face, se pare că, totuşi, urmare a unor schimburi de fluide, se mai modifică, pe ici, pe colo. Pornită în lupta cu hotărâre, Georgeta Daniela Croitoru a abordat problema cu competenţă informativa şi a cerut dreptate şi răzbunare pentru cheltuirea nesăbuită a banului european !

 

Sigur, este frumos şi cetăţenesc, ar putea spune unii ! Este bine să sesizezi nereguli şi frumos să îţi nenoroceşti colegii prin sesizări şi plângeri penale, ar spune altii. Dar, hai să vedem mai în detaliu ce a ciripit domniţa : nici mai mult, nici mai puţin, decât decontarea din bugetul proiectului a unor lucrări neexecutate de către constructor, situaţie pe care ar fi identificat-o în anul 2017, la  care se adaugă nerealizarea unor indicatori ai proiectului. Lucruri grave care ar putea, dacă ar fi adevărate, să trimită la puşcărie pe cei care au participat la fraudă !

 

Dacă totul s-a fi oprit aici ar fi avut o oarece logică deşi petenta a fost parte a colectivului şi în perioada “ fraudelor”. Ei bine, de aici începe însă dansul, cum se mai spune pe la Ploieşti.

 

Departamentul de control şi Antifraudă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice se pune pe treaba şi, democratic solicită un punct de vedere primăriei. Care punct de vedere este semnat şi de cea care formulase reclamaţia : Director Departament Relaţii Internaţionale din primăria Ploieşti…..chiar doamna Georgeta Daniela Croitoru !  

 

Pentru că totul să fie şi mai limpede, departamentul de control comunica autorităţii locale că “ referitor la aspectele semnalate de numita Georgeta Daniela Croitoru, privind decontarea din bugetul proiectului a unor lucrări neexecutate de către constructor, situaţie identificată abia în anul 2017, precum şi cu privire la nerealizarea unor indicatori ai proiectului, nu au fost identificate indicii de fraudă”.

 

În aceste condiţii nu putem decât să întrebăm : doamna Director Georgeta Daniela Croitoru, după o astfel de ispravă va mai puteţi uita în ochii colegilor dumneavoastră ? Nu ne-ar mira să ne răspundeţi că da !

 

Numai că, potrivit vorbei vechi, din bătrâni, unde dai şi unde crapă, acest control a dus la o descoperire la care nimeni nu se aştepta ! Ceva care da dimenisunea în detaliu a ceea ce înseamnă firma cu dedicaţie de la partid în administraţie şi cam cum se scurg banii din proiecte. Da, din proiecte…că realizări nu prea sunt ! Dar, despre acestea, cum se spune : in curand !