Milionarul câmpinean Mihai Tufan a fost condamnat la închisoare, în primă instanţă, pentru tentativă de omor. Asta după ce în aprilie a înjunghiat-o de mai multe ori pe directoarea uneia dintre companiile pe care le deţine. Tufan face parte din topul celor mai bogaţi 50 de români şi este considerat unul dintre "băieţii deştepţi din Energie"

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis să îl condamne, în primă instanţă, pe Mihai Tufan la 2 ani, 2 luni si 20 de zile de inchisoare cu executare, acuzat de faptul ca a incercat sa o omoare pe directoarea uneia dintre companiile pe care omul de afaceri le detine.

Potrivit unor surse, milionarul o bănuia pe directoare că a delapidat anumite sume de bani. Poliţiştii din Capitală au aflat de fapta lui Mihai Tufan în momentul în care o persoană a sunat la 112 să anunţe că într-o maşină oprită pe Drumul Naţional 1 era la volan o femeie care părea rănită sau bolnavă.

„În autoturismul în cauză au fost găsite două persoane, bărbat şi femeie, ambele prezentând leziuni produse cu un obiect tăietor. Din primele date s-a conturat ipoteza că bărbatul şi femeia au avut un conflict, care a degenerat. (...) În baza probatoriului administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că bărbatul de 47 de ani a lovit femeia, de mai multe ori, cu un cuţit, după care s-a autoagresat.”, transmitea Poliţia în urmă cu jumătate de an.

Afaceristul a fost arestat preventiv de atunci, şi-ar fi recunoscut faptele în faţa anchetatorilor, iar la sfârşitul lunii iunie a fost trimis în judecată. După trei luni, a venit şi prima sentinţă în acest caz, iar judecătorii au luat în calcul mai multe aspecte în momentul în care au dat decizia.

„Între inculpatul Mihai Emil Tufan şi partea civilă Daniela Huhulea a fost încheiat la data de 24.06.2020 acordul de mediere (...) în ceea ce priveşte despăgubirile civile solicitate. (...) Acţiunea civilă formulată de Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti a rămas fără obiect, ca urmare a plăţii voluntare efectuată de inculpat, (...) prin care a fost plătită suma de 3.812,2 lei.”, potrivit minutei instanţei.

Hotărârea magistraţilor de condamnare nu este definitivă şi poate fi contestată. Mihai Tufan este unul dintre cei mai bogaţi 50 de români, cu o avere estimată la aproximativ 100 de milioane de euro, din afaceri în Energie şi Imobiliare.