Prefectura Prahova a confirmat focarul de coronavirus de la Primăria Târgşoru Vechi, despre care Jurnalul Prahovean scria la începutul acestei săptămâni. 10 angajaţi sunt deja confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus, iar contacţii direcţi au fost plasati în izolare la domiciliu.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 6619 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testaţi pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 228 au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în rândul a două persoane de sex feminin (76, 83 ani) şi a unei persoane de sex masculin (84 ani), cu comorbidităţi.

Cele 108 persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, din judeţ, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

0-18 ani - 1

19 ani -29 ani - 10        

30 ani -39 ani - 17                     

40 ani -49 ani – 33

50 ani -59 ani - 25           

60 ani -69 ani - 15

70 ani -79 ani - 6                                                           

Peste 80 de ani – 1 

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un focar la Primăria Târgşoru Vechi, acolo unde zece persoane (dintr-un total de 53) au fost confirmate cu noul coronavirus. Ca urmare a acestui lucru, activitatea a fost suspendată încă din data de 02.10.2020, când au apărut primele buletine cu rezultate pozitive la infecţia cu SARS-CoV-2, toate operaţiunile derulându-se doar online. Angajaţii infectaţi au fost izolaţi, iar contacţii direcţi au fost carantinaţi. Între timp, a fost realizată şi dezinfecţia întregii instituţii

La Spitalul Orăşenesc Urlaţi, activitatea secţiei de Medicină Internă şi de la Camera de Gardă este, momentan, sistată din cauza confirmării cu noul coronavirus a cinci cadre medicale (un medic şi patru asistente). Pacienţii din secţia amintită au fost externaţi. Potrivit conducerii unităţii medicale, au fost realizate, în total, 29 de teste, urmând ca pe parcursul zilei să sosească şi alte rezultate. În vederea reluării cât mai curând a activităţii, comitetul director al spitalului se va întruni pentru a găsi soluţii în acest sens. Persoanele infectate au fost izolate, contacţii direcţi au fost carantinaţi, iar în unitatea medicală se realizează procedurile de dezinfecţie. 

Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, 336 sunt ocupate. La ATI, toate locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate.

(*Situaţia este în dinamică, iar aceste informaţii pot suferi modificări de la o oră la alta)

 

Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 28640 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

 

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 1660 decizii de izolare şi 8294 decizii de carantină.

 

Au fost efectuate verificări la 1795 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 1102 de persoane, 668 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului şi 141 de societăţi comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 128 de sancţiuni (36 în baza Legii 61/91 în context Covid-19, 90 pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor conform Legii 55/2020).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 26900 lei.