41 de percheziţii au loc pentru destructurării reţelelor infracţionale din judeţele: Galaţi, Dâmboviţa, Arad, Mureş, Covasna, Dolj, Harghita, Constanţa, Prahova, Mehedinţi, Hunedoara.

Descinderile se efectuează în cauze penale privind infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, braconaj, contrabandă, spălare de bani, tâlhărie, furt calificat, viol şi fraude informatice.

Poliţia Română efectuează 41 de percheziţii domiciliare şi 9 descinderi, pentru combaterea infracţionalităţii, protejarea comunităţii de activităţile ilegale şi punerea în executare a unor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Percheziţiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unităţile de parchet competente, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj, uz de armă, fără drept, furt calificat, înşelăciune, fraudă informatică şi viol.

Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal şi încarcerarea persoanelor condamnate.

Activităţile de astăzi se desfăşoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracţionalităţii de orice fel şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, transmite MAI.