Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1694 de persoane. Dintre acestea, 220 au fost declarate vindecate şi externate, iar 73 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a două persoane de sex feminin, cu vârsta de 75, respectiv 81 de ani. Ambele prezentau comorbidităţi.

Totodată, conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, au mai fost depistate focare la o societate comercială şi într-una dintre secţiile Spitalului de Psihiatrie Voila de pe raza judeţului. În cazul agentului economic, unde au fost testate pozitiv nouă persoane, au fost dispuse următoarele măsuri: reducerea activităţii la 10% pentru finalizarea proiectelor începute, dezinfecţia spaţiilor şi asigurarea continuităţii lucrului doar cu personalul care nu a avut contact cu cazurile pozitive. La unitatea medicală unde au fost descoperite 13 persoane infectate cu noul coronavirus (din rândul angajaţilor), DSP Prahova a demarat ancheta epidemiologică şi au fost dispuse ca măsuri suplimentare: izolarea persoanelor pozitive şi a contactilor, redirecţionarea personalului de pe alte secţii.

 

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi -22 pacienţi, dintre care 11 sunt ventilaţi.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 635 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu. Au fost legitimate alte 469 de persoane, 305 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului şi 62 de societăţi comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 171 de sancţiuni (106 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, iar 65 pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilientei comunităţilor prevăzute în Legea 55/2020).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 32700 lei.

De asemenea, a fost deschis şi un dosar de cercetare penală în cadrul căreia este anchetată o persoană pentru încălcarea prevederilor articolului 352 CP privind zădărnicirea combaterii bolilor.

 

Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea ”Hotărâri şi legislaţie”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova 28 iulie 2020