La sfârşitul săptămânii trecute, în judeţul Prahova au fost desfăşurate alte acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în zonele aglomerate şi în mijloace de transport în comun.

 

În acest context, sâmbătă, peste 300 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au desfăşurat activităţi de verificare a respectării normelor legale impuse în perioada stării de alertă. Au fost verificate 90 de obiective/locaţii – societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun, gări – fiind legitimate 565 de persoane şi verificate 20 de autovehicule.

 

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, „pentru neregulile constatate au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 50 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020 (n.n. – nerespectarea măsurilor privind răspândirea COVID- 19), 19 pentru fapte de natură economică, 14 pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială prevăzute de Legea nr. 61/1991, valoarea totală a amenzilor depăşind 32.000 de lei”.

 

Cu titlu exemplificativ, poliţiştii prahoveni amintesc faptul că în incinta unei săli de jocuri de noroc de pe raza oraşului Urlaţi a fost identificat „un tânăr de 24 de ani care nu purta mască în timp ce se afla în interiorul obiectivului menţionat, acesta manifestând, totodată, un comportament recalcitrant, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 55/2020, cu amendă în valoare de 500 de lei”.