Grupul de Comunicare Strategică a anunţat un nou record de îmbolnăviri: 698 de cazuri, în ultimele 24 de ore. Dintre acestea 22 de cazuri noi au fost raportate în Prahova şi doi pacienţi au decedat

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 732 de persoane au fost confirmate cu noul , dintre care 35 au decedat, iar 161 au fost declarate vindecate şi externate.

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, ultimele decese asociat sunt: un bărbat (56 de ani) , internat pe 27 iunie, decedat pe 08 iulie şi care suferea de boala cardiacă ischemică, infarct miocardic acut, HTA, diabet zaharat tip II şi etilism cronic şi un bărbat (80 de ani), internat pe 02 iulie, decedat pe 09 iulie şi avea HTA.

În spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi , în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 15 pacienţi.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 10 iulie, au fost efectuate verificări la 240 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 328 au fost legitimate, iar 230 de şoferi au fost opriţi în trafic în vederea efectuării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate şi 47 de societăţi comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 78 de sancţiuni, în valoare de 21910 lei.