Noi ne-am obişnuit cu şmenurile din primăria lui nenea Iancu. De ani buni scriem.. şi scriem….. tot cu gândul că or înţelege odată “băieţii deştepţi” din primărie că presa stă cu geana pe ei şi că ar cam trebui să îşi facă socotelile pe baza de leafă. Deloc mică, de altfel !

 

Ultima găselniţă a celor care aştern posibilităţi de inavutire peste noapte pentru firme de casă ale celor aflaţi vremelnic la putere o reprezintă activitatea de consultanţă ! Unde te uiţi vezi numai proiecte unde nimic nu se poate face fără consultant. Vrei să faci o grădiniţă….. trebuie consultant. Vrei să repari străzi…. Trebuie consultant. Probabil că ar trebui consultant şi pentru ca unii dintre funcţionarii cu rang de conducere din primărie să meargă la baie ! Dar încă nu e timpul trecut .

 

În şedinţa de joi a consiliului local, în condiţiile în care Ploieştiul este la un pas de faliment, iar pentru menţinerea funcţionarii serviciilor publice “se împuşcă francul”, minţi luminate din primărie au propus că municipalitatea să consume pentru consultanţă în vederea întocmirii caietului de sarcini pentru termoficare fix un milion de lei.

 

Deci, da, aţi înţeles bine ! O echipa de consultanţi trebuie să stea lângă o altă echipa de funcţionari ai primăriei ( şi aceştia plătiţi regeşte şi… la timp ) pentru ca împreună să zămislească un…..caiet de sarcini ! Costul ? Un milion de lei pentru consultant şi salariile pe câteva luni pentru funcţionari. Pomană !

 

Norocul a fost însă potrivnic iniţiatorilor, viceprimarul Ganea propunând eliminarea milionului şi trecerea banilor la reparaţii de strazi, propunere votată de consiliu.

 

Dar povestea consultantului nu se opreşte aici. Surse din primărie ne-au povestit cam cum stă treaba cu acest milion. Cine, cum, pentru cine, cât, unde…… şi alte amănunte interesante. Verificăm în două surse şi revenim ! După care sunăm la 22.22.22 ! Cine iubeşte Brigada Diverse ştie la ce ne referim !