Scandal mare în Consiliul Local Ploieşti ! Şedinţa de joi a consiliului local a demonstrat, încă odată, dacă mai era nevoie că primarul liberal Adrian Dobre nu numai că nu mai candidează din partea liberalilor, dar nici nu mai are loc în PNL.

Oricum, devenirea lui Dobre persona non grata în PNL apare tot mai evident că fiind o răzbunare a fostului sau prieten, Andrei Volosevici, căruia Dobre i-a „suflat” scaunul de primar. De altfel, nici acum Volosevici nu e sigur de candidatura  sa, având de trecut un hop mare: apelul penal declarat de DNA şi care se judecă la Înalta Curte de Casatie şi Justiţie.

Proiectul de amânare a ratelor creditelor municipale (credite “istorice” care datează încă din anul 2010, fiind contractate de către candidatul Andrei „Datorie” Volosevici), iniţiat de primarul Dobre, a fost criticat ........ de către consilierii PNL Gheorghe Sîrbu şi George Popa, liderii grupului de consilieri liberali din Consiliul Local. Adică exact de acele persoane care au mâncat patru ani din mâna primarului Dobre. Însă, cum interesul poartă fesul, în şedinţa de azi au dat dovadă că s-au canibalizat politic şi au trecut la atac, servind noul stăpân.

Extrem de virulent, Sîrbu a cerut explicaţii primarului  sub formă unei note scrise (!) pentru faptul că Primăria nu a plătit ratele creditelor în lunile martie şi aprilie şi a cerut prorogarea proiectului pe motiv că nu este bine fundamentat, deşi el a fost vizat de comisia din care Sîrbu face parte.

Colegul său George Popa, mai delicat şi având rolul de ecou, i-a ţinut isonul, ambii liberali uitând că martie şi aprilie au însemnat exact perioada stării de urgenţă decretate de preşedintele Iohannis, perioadă care a dus la scăderea drastică a veniturilor municipalităţii.

Surprinzător este faptul că cei care au sărit în apărarea edilului, au fost consilierii PSD, care au cerut intervenţia primarului despre acest subiect.

Social democraţii nu au fost de acord cu prorogarea proiectului, motivând că acest lucru ar arunca Primăria Ploieşti în incapacitate de plată. Mai mult, consilierii social democraţi au făcut apel la cei liberali să nu se certe între ei şi cu primarul în detrimentul Ploieştiului.

Pentru a fi salvată situaţia, la solicitarea preşedintelui de şedinţa, avocatul George Botez, Adrian Dobre a intervenit şi le-a explicat consilierilor locali că problema financiară a Primăriei este cauzată de lipsa încasărilor la bugetul local, lipsă datorată şi pandemiei de coronavirus, care a dus la schimbarea priorităţilor cheltuielilor de la bugetul local. Însă vocea pe care a făcut-o a facut să se înţeleagă faptul că se va lăsa cu sânge în rândul consilierilor liberali, trădarea unora în favoarea lui Volosevici nefiind bine văzută nici măcar la sfârşit de mandat.

Liberalii au dovedit încă odată că sunt consilieri de mucava şi după ce au ascultat intervenţia edilului, dar şi apelul lui George Botez (PSD) şi Paul Palaş (ALDE) la înţelepciune, ambii susţinând că nu se poate că Primăria să fie împinsă în faliment, chiar în timpul votului pentru prorogarea proiectului, Sîrbu s-a răzgândit! (e drept că a fost ajutat să se răzgândească de un SMS misterios primit de colegul său George Popa).

A anunţat că îşi retrage propunerea de amânare a proiectului...dar că insistă că primarul să-i dea notă explicativă !

Surse politice au confirmat pentru Jurnalul Prahovean că Sîrbu şi-ar fi încheiat socotelile ca şi consilier local, dar ar fi obţinut din partea lui Volosevici promisiunea că fiul său va primi un loc eligibil pe lista liberalilor la Ploieşti ! Iar pentru asta face orice ! Inclusiv să sară la beregata celui pe care până mai ieri îl pupa în........public !