La nivelul judeţului Prahova, în data de 06 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 72 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare şi, implicit, evidenţa DSP-ului, au ieşit trei persoane şi au intrat alte patru. În carantină instituţionalizată se află 260 de persoane.

 

De la începutul epidemiei şi până în prezent, dintre cei 72 de prahoveni diagnosticaţi cu noul coronavirus, patru au decedat, 41 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi, iar 27 se află în continuare internaţi.

Printre persoanele declarate vindecate se numără toate cele zece cadre medicale din Prahova care au fost confirmate cu noul coronavirus.

 

Până în prezent, în judeţul nostru, DSP a efectuat 1877 de teste pentru depistarea COVID-19.

 

În ceea ce priveşte numărul de paturi disponibile în secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), destinate tratamentului persoanelor infectate cu noul coronavirus, situaţia este următoarea: la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti (SJUP) sunt 20 de paturi şi opt ventilatoare, iar la Spitalul Municipal Câmpina sunt şase paturi şi un ventilator. În prezent, la ATI din cadrul SJUP se află în stare gravă, intubaţi, doi pacienţi confirmaţi COVID-19.    

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au asigurat ordinea şi siguranţa publică şi au acţionat pentru verificarea persoanelor aflate în evidenţe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locaţiilor de carantinare, fluidizarea circulaţiei rutiere, dar şi în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât şi o serie de agenţi economici.

În cursul zilei de 05 mai, au fost realizate controale la 26 de agenţi economici din Prahova (20 societăţi comerciale, şase PFA), au fost legitimate aproape 700 de persoane şi oprite în trafic peste 400 de autoturisme.

În urma acestor acţiuni, au fost aplicate 232 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 330.000 lei. Dintre acestea, trei au fost pentru fapte de natură economică, 16 au fost pentru contravenţii în context, iar 213 au fost date pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie prevăzute în Ordonanţele militare.

 

Totodată, au fost deschise două dosare de cercetare penală pentru trei persoane care au prezentat adeverinţe de angajat în care ar fi avut trecute informaţii nereale. În toate acestea se fac anchete pentru fals sub semnătură privată şi uz de fals, nereguli constatate în urma interogării aplicaţiei REGES.

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă solicită cetăţenilor să respecte prevederile Ordonanţelor militare, normele de igienă şi de distanţare socială/fizică recomandate de către specialişti, purtarea măştii în spaţiile publice.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus reprezintă modalitatea cea mai sigură de a ţine sub control răspândirea epidemiei.

 

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.