Bărbatul în vârstă de 42 de ani, din Caracal, care a ameninţat poliţiştii după ce aceştia i-au solicitat să se legitimeze şi să prezinte declaraţia pe proprie răspundere, a fost arestat preventiv, sâmbătă, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a dispus vineri reţinerea bărbatului din Caracal, pentru ultraj, iar sâmbătă acesta a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

"Referitor la săvârşirea infracţiunii de ultraj de către un bărbat, de 42 de ani, asupra poliţiştilor din cadrul Poliţiei municipiului Caracal aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv verificarea măsurilor impuse de ordonanţele militare, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, instanţa a dispus măsura arestării preventive a acestuia pentru 30 de zile", a spus Alexandra Dicu.

 

Bărbatul de 42 de ani i-ar fi ameninţat pe poliţişti în urmă cu două zile, când se afla într-un grup de patru persoane, iar poliţiştii verificau respectarea restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţele militare.

 

"La data de 9 aprilie, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Caracal, în timp ce acţiona pentru a verifica respectarea măsurii restricţionării circulaţiei, impusă de ordonanţele militare, pe timpul stării de urgenţă, a observat un grup de patru persoane. Poliţiştii le-au solicitat acestora sa se legitimeze şi să prezinte declaraţia pe propria răspundere, pentru a justifica motivul prezenţei în acea locaţie. La cererea poliţiştilor, un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Caracal s-a opus şi a reacţionat violent verbal, ameninţând poliţiştii", a spus Alexandra Dicu.

 

Sursa : stiripesurse.ro