Vila fiicei subprefectului de Prahova a devenit centru de carantină. Clădirea aflată în comuna prahoveană Poienarii Burchii nu a fost folosită niciodată ca pensiune, iar decizia de a carantina patru persoane acolo a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţia de Urgenţă (CJSU), scrie libertatea.ro

Centrul de carantină se afla în satul Pioreşti, din comuna Poienarii Burchii, cu acces direct la DJ101E, la 300-400 de metri de cele mai mari magazine din sat. 230 de lei pentru cazare şi 70 de lei pentru masă plăteşte statul român proprietarilor care pun la dispoziţie spaţii pentru carantinarea celor care vin în ţară din zone roşii.
 

“Noi nu avem nici o pensiune în sat. Iar această vilă nu are siglă şi nici nu a fost folosită niciodată în scopuri turistice! Ne temem, e în mijlocul comunei! În plus, se află pe terenul subprefectului”, spun locuitorii din comună, care au semnat o plângere comună cătrePrefectura Prahova.

"Nu este clădirea mea, este a unei întreprinderi individuale a fiicei mele. Iar eu nu sunt în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Şi dacă aş fi fost, tot eram de acord. Oricum, am fost consultată. Este situaţie de criză, este o nebunie. Din 3 aprilie, ora 0.00 au intrat şi alte ţări în zona roşie şi se caută soluţii pentru izolarea oamenilor. Se întoarce foarte multă lume în ţară, sunt trimişi oameni în carantină şi pe Valea Prahovei, şi pe Valea Teleajenului, trebuie să înţelegem situaţia. Iar prefectul trebuie să ia repede decizii.", a declarat subprefectul Mihaela Duţă(FOTO) pentru Libertatea.
 

"Are vreo 4.700 de metri pătraţi. Eu am alte patru terenuri, dar nu acesta. Şi au mai stat oameni la pensiune. Condiţiile sunt de lux, totul e nou, chiar spuneau jandarmii că ar vrea şi ei să aibă o asemenea casă, dacă s-ar putea.

Acei oameni nu sunt bolnavi! Au stat în carantină şi în ţările de unde au venit şi o iau de la capăt. Locuitorii nu au de ce să-şi facă griji, carantinaţii sunt în paza jandarmeriei. ", a mai spus subprefectul.

Pentru cele patru persoane cazate la Poienarii Burchii, fiica suprefectului Mihaela Duţă primeşte suma de 200 de euro/ zi. Mihaela Duţă a fost susţinută de PMP pentru ocuparea funcţiei de subprefect al judeţului Prahova şi a fost numită în post în luna decembrie.