După mai multe amânări, Consiliul Local a adoptat hotărârea care prevede majorarea tarifului pe călătorie la transportul urban de călători efectuat de către SC Transport Călători Express SA Ploieşti (TCE - fostul RATP).

Practic, singura modificare adusă de această hotărâre este la preţul biletului: de la 1,6 lei la 2 lei, cel al abonamentelor rămânând neschimbat.

În raportul de specialitate şi în nota de fundamentare se arată că tariful la transportul urban nu a mai fost ajustat de trei ani de zile. Conducerea TCE motivează solicitarea de majorare a biletelor prin faptul că societatea se confruntă cu greutăţi financiare şi o creştere a consumului de carburant cu 17,5%, a utilităţilor (11,1%), a materialelor şi a pieselor de schimb (5,9%).

Majorarea nu este în măsură să afecteze mobilitatea ploieştenilor care folosesc mijloacele de transport public ale TCE, în interiorul Ploieştiului, deoarece preţul abonamentelor rămâne la acelaşi nivel, iar 86% din călători au abonamente. Doar un procent de 14% dintre călători folosesc bilete.

„Faptul că un bilet va costa doi lei nu va reprezenta o problemă pentru ploieşteni, mai ales că mulţi dintre ei au abonamente. Societatea de transport public are nevoie de fonduri pentru dezvoltare”, a declarat Iulian Teodorescu, viceprimarul Ploieştiului.

Consiliul Local încurajează prin această hotărâre călătoria pe bază de abonamente care au rămas la acelaşi tarif.

În plus, această măsură are şi un fundament tehnic, deoarece noile aparate de taxare pe care RATP doreşte să le introducă nu ar putea da rest la preţul de 1,6 lei, al unui bilet.

Noul tarif la călătoria cu mijloacele RATP va intra în vigoare de la 1 ianuarie.