Pronunţarea sentinţei în dosarul lui Andrei Volosevici, fostul primar al primar al Ploieştiului, a fost amânată pentru data de 11 decembrie. Vorbim despre dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti

Instanţa rămăsese în pronunţare pentru ziua data de 28 noiembrie, dar judecătorii mai au nevoie de o perioadă de două săptămâni pentru a lua o decizie în dosarul în care Volosevici este acuzat de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit pentru altul şi pentru alte două fapte de trafic de influenţă.

Vă reamintim că aceste este dosarul care l-a scos pe Andrei Volosevici din cursa pentru fotoliul de primar al Ploiestiului şi cel care l-a propulsat pe Adrian Dobre in fruntea municipalităţii.

Procurorii DNA Ploieşti susţineau în rechizitoriu dosarului din 2016 că Volosevici, în calitatea sa de primar al municipiului, „a iniţiat proiectul de hotărâre privind asocierea municipiului Ploieşti cu SC FC Petrolul SA” şi “a semnat un contract de asociere între municipiul Ploieşti şi societatea comercială FC Petrolul SA Ploieşti, contract încheiat prin nerespectarea dispoziţiilor Legii administraţiei publice locale – în condiţiile în care o instituţie publică nu poate finanţa o activitate lucrativă desfăşurată de un agent economic cu capital privat. În acest fel, acesta a determinat prejudicierea bugetului local cu suma totală de 32.577.437 lei şi concomitent obţinerea, de către S.C. FC Petrolul SA Ploieşti, a unui folos necuvenit de aceeaşi valoare”. Procurorii au mai reţinut în rechizitoriul întocmit în urmă cu trei ani că Andrei Volosevici ar fi pretins sume de bani de la doi oameni de afaceri – care ulterior l-au denunţat la DNA – pentru campania electorală pentru alegerile locale, în schimbul unor beneficii.

.