Conducerea Serviciului Public de Finanţe Locale (SPFL), aflat în subordinea Primăriei Ploieşti, a organizat o dezbatere publică pe tema impozitelor  şi taxelor locale.

Din păcate, participarea a fost foarte slabă, fiind prezenţi doar câţiva preşedinţi de asociaţii de locatari, risipiţi prin sala Teatrului Toma Caragiu, unde s-a ţinut dezbaterea.

Din partea autorităţii locale au fost prezenţi doar trei liberali: viceprimarul Iulian Teodorescu, consilierul Alexandru Palaş şi George Botez, liderul consilierilor locali liberali. Niciun alt partid din Consiliul Local nu a mai fost reprezentat în această şedinţă.

Ideea de bază a discuţiei a fost aceea că pentru anul viitor, primăria şi Consiliul Local nu vor majora impozitele locale pentru anul 2014. Acestea se menţin la nivelul celor din acest an.

Viceprimarul Iulian Teodorescu a punctat faptul că s-a reuşit evitarea măsurii de majorare a acestor taxe cu 20%.

Simona Dolniceanu, directorul SPFL, a oferit răspunsuri la toate întrebările venite din partea cetăţenilor. Aceasta a explicat modul de calcul al impozitelor pe clădiri, pe terenuri şi pe autovehicule, oferind date legate şi de programul casieriilor în perioada de sărbători.