Şapte turişti au rămas blocaţi în apropiere de Cascada Urlătoarea, după ce s-au speriat de un urs. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor montani pentru ca turiştii să poată coborî în siguranţă de pe munte.

 

Cei şapte turişti s-au speriat de urs şi au sunat la 112. Aceştia au povestit că, în timp ce se aflau pe traseul de coborâre de la Cascada Urlătoarea, din Buşteni, au fost nevoiţi să se refugieze pe o stâncă din cauza unui urs, iar aici au rămas blocaţi.

 

„Turiştii au fost localizaţi şi coborâţi în siguranţă în localitatea Buşteni. Nu au prezentat probleme medicale nefiind necesară solicitarea ambulanţei. În acest context, le reamintim celor care doresc să facă drumeţii în zona montană a judeţului, să se informeze cu privire la starea traseelor, a condiţiilor meteorologice şi a pericolelor care pot intervenii în zone necunoscute, unde pot fi animale sălbatice, în vederea preîntâmpinării oricăror evenimente nedorite”, a anunţat IJJ Prahova.

Jandarmii au lansat un apel la adresa turiştilor, care sunt sfătuiţi să evite incidentele nedorite, având în vedere prezenţa tot mai mare a urşilor în anumite zone de munte, dar inclusiv pe raza localităţilor de pe Valea Prahovei.

În acest an jandarmii prahoveni au intervenit la 258 solicitări pentru îndepărtarea animalelor sălbatice din care 164 fiind pentru urşi

În situaţia în care semnalaţi prezenţa unui urs, vă recomandăm:

– Să vă adăpostiţi în locuinţe sau alte spaţii care vă asigură protecţia;

– Să nu vă apropiaţi de el pentru a face fotografii;

– Să nu îl hrăniţi;

– Să nu aruncaţi cu pietre sau alte obiecte;

– Să faceţi zgomot, gălăgia sperie ursul şi astfel poate fi ţinut la distanţă;

– Să nu vă bazaţi că este suficientă distanţă până la urs şi să vă îndepărtaţi de el;

– Să vă păstraţi calmul şi să nu fugiţi.

Important: Solicitaţi sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!