Două proiecte aparent  banale revin în dezbaterea Consiliului Local, săptămâna aceasta, după ce au fost respinse prin votul opoziţiei. Este vorba de două proiecte de hotărâri, privind „dezmembrarea“ (dezlipirea) a două terenuri în suprafaţă de 5.670 mp şi respectiv 11.473 mp de pe strada Găgeni, situate între Spitalul Judeţean şi SC Vinalcool SA. Terenurile au fost obţinute de către municipalitate în urma unui contract de asociere eşuat cu SC Triumf Construct SA.

Terenurile sunt nefolosite, dar sunt dorite de asociaţia Motivation Romania care doreşte să construiască, cu fonduri proprii, un centru de recuperare pentru persoanele care suferă de diverse forme de handicap.

Asociaţia Motivation este lider regional în domeniul integrării sociale a persoanelor cu dizabilităţi prin acţiuni care au ca ţintă o viaţă independentă şi activă. De asemenea organizaţia neguvernamentală militează pentru schimbarea atitudinii membrilor cu şi fără dizabilităţi ai comunităţii şi furnizează expertiza pentru organizaţii similare din România şi Estul Europei.

Proiectul a picat la votul din şedinţa CL de la finalul lunii trecute. Consilierii PDL s-au gândit să facă o formă de opoziţie şi au blocat proiectul. Liderul consilierilor PDL, Iulian Bolocan a invocat lipsa de fundamentare a proiectului respectiv.