În urmă cu aproximativ patru luni, primarul liberal Adrian Dobre se lăuda cu negocierea continuării furnizării agentului termic de către Veolia. Edilul a acceptat toate condiţiile impuse de societatea comercială care furnizează agentul termic şi s-a ajuns la un tarif care va fi greu de suportat de către ploieşteni.

Desi voci din consiliul local au atras atentia ca va urma dezastrul pentru ploiesteni, Dobre a negat permanent !

ANRE a avizat noul tarif al gigacaloriei pentru Ploieşti, iar preţul va fi unul imposibil de suportat pentru majoritatea ploieştenilor care locuiesc la bloc.

Astfel, conform avizului ANRE, ploieştenii vor plăti în această iarnă 315,35 lei+ TVA/ gigacalorie, iar tariful pentru agenţii economici va fi de 416,99 lei+TVA/ gigacalorie. Înainte de negocierea păguboasă a edilului Adrian Dobre, ploieştenii plăteau doar 186 lei+TVA/ gigacalorie... Putem spune că liberalii au dublat în doar câteva luni preţul căldurii în municipiul Ploieşti...

Mai mult, ploiestenii vor plati in plus, pentru fiecare gigacalorie, cate 36 de lei, reprezentand restantele pe care primaria ploiesteana le-a inregistrat la Veolia in perioada 2016-2018.

Finalmente, pentru fiecare gigacalorie consumata, ploiestenii vor plati aproximativ 411 lei, fata de 221 lei cat au platit iarna anterioara. Societatile comerciale vor plati pentru o gigacalorie nu mai putin de ....532 de lei !

Vă reamintim că Adrian Dobre a tărăgănat aproximativ doi ani rezolvarea problemei furnizării agentului termic la Ploieşti, deşi ştia încă de la preluarea mandatului că Veolia era pe final de contract. A reuşit să semneze o prelungire a contractului existent, dar noul tarif impus de Veolia este unul uriaş.

Suntem curioşi ce explicaţii va da edilul pentru noul tarif şi cum vor suporta ploieştenii un preţ atât de mare...