La mai putin de o săptămână până la expirarea contractului de concesiune privind termoficarea Ploieştiului, ANRE a emis avizul pentru noua formă de calcul, dar cel mai important şi-a dat acordul pentru tariful de referinţă solicitat de cei de la Veolia.

Conform observatorulph.ro,  tariful de referinţă ce se va aplica în noua formulă de calcul este de 336,82 ron + tva/ Gcal, având în vedere ca prin avizul său, ANRE specifica că tariful de referinţă pe care l-a aprobat nu conţine marja de maxim 5%.

Astfel, primarul Adrian Dobre reuşeşte să falimenteze ploieştenii care locuiesc la bloc, transformând facturile într-unele cu adevărat insuportabile pentru buzunarul unui pensionar sau al unui salariat simplu.

Mâine, 25 aprilie, Consiliul Local şi Judeţean se vor întruni în sesiuni extraodrdinare pentru a finaliza acordul de prelungire a contractului.

Totuşi, Veolia a avertizat ca autorităţile locale trebuie să îsi respecte toate promisiunile asumate pentru ca acest acord să intre în vigoare, şi anume aprobarea recuperării rattrapage-ului şi asigurarea echilibrului contractual pe parcursul celor 3 ani de prelungire.