Aproximativ trei ore s-au certat aleşii locali ploieşteni pe tema rezilierii contractului cu operatorul de salubritate Rosal. După discuţii, condimentate cu acuzaţii din toate părţile, primarul Adrian Dobre a fost mandatat să voteze pentru rezilierea contractului. Votul va fi dat  în şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare „Managementul Deşeurilor”, la care sunt participă alţi 35 de primari din judeţ.

Mărul discordiei l-a reprezentat solicitarea consilierilor PSD-ALDE ca după reziliere, noul operator de salubritate din municipiu să menţină tariful actual pentru colectarea gunoiului menajer.

Solicitare pe deplin justificată dacă ne aducem aminte criza gigacaloriei care a dus la un tarif majorat substanţial, tarif care va fi dificil de suportat de către ploieştenii care locuiesc la bloc.

"Împreună cu colegii mei consilierii locali PSD-ALDE nu putem accepta un nou furt din buzunarele ploieştenilor. După ce ne-am trezit cu un tarif majorat la gigacalorie, ne-am asigurat, în şedinţa Consiliului Local Ploieşti, că nu vom asista la un nou furt şi în situaţia rezilierii contractului cu Rosal.  Am propus şi am aprobat un amendament prin care viitorul tarif care va fi practicat de operatorul care ar urma să fie adus în locul Rosal să nu fie mai mare decât tariful actual. Amendamentul nu a fost votat şi de liberalii primarului Dobre, care par mai interesaţi de bunăstarea operatorului de salubritate, decât de cea a ploieştenilor, plătitori de taxe şi impozite. Ce să-i faci, unii fac politică, alţii sunt interesaţi de problemele reale ale oamenilor!", a scris viceprimarul Cristian Ganea pe pagina de Facebook., explicând discuţiile din Consiliul Local Ploieşti.

Preşedintele de şedinţă George Botez a reuşit să-l deranjeze din nou pe primarul Adrian Dobre care ar fi dorit să primească mandatul de a rezilia contractul pentru colectarea gunoiului în orice condiţii. "Nu pot accepta să ne trezim din nou cu un tarif majorat ca în cazul gigacaloriei. Trebuie să avem grijă de ploieşteni şi nu de interesul anumitor firme.", a spus Botez.

Aleşii PSD ALDE au solicitat ca după reziliere să fie menţinut acelaşi tarif pentru colectarea gunoiului menajer. Amendamentul a trecut fără votul liberalilor, care nu au fost de acord cu o astfel de propunere, pe motiv că nu poate fi stabilit un tarif decât prin caietul de sarcini.