17 focare de pestă porcină sunt confirmate în Prahova şi au apărut alte noi suspiciuni: 1 in comuna Poienarii Burchii-sat Carbunari, 3 in comuna Tirgsorul Vechi-sat Tirgsoru Vechi, 1 la porc mistret in Fondul de Vanatoare 33 Nucet, apartinand AVPS Cormorani.

După confirmarea din data de 17.07.2019, prin Buletine de Analiza emise de IDSA Bucuresti, a 2 focare de PPA (1 la porc domestic intr-o gospodarie din comuna Puchenii Mari-sat Puchenii Mosneni, care a fost ucis si 1 la porc mistret vanat in Fondul de Vanatoare 15 Manesti, apartinand AJVPS Prahova), în judeţul Prahova sunt acum 17 focare de pestă porcină.

Totodată, au apărut alte cinci suspiciuni: 1 in comuna Poienarii Burchii-sat Carbunari, 3 in comuna Tirgsorul Vechi-sat Tirgsoru Vechi, 1 la porc mistret in Fondul de Vanatoare 33 Nucet, apartinand AVPS Cormorani.

Analizele efectuate de DSVSA Prahova au iesit pozitive, ele fiind trimise pentru confirmare la IDSA Bucuresti. 

Din cei 138 de porci care urmau să fie sacrificaţi preventive la Poienarii Burchii, au fost ucisi 62, conform Hotararii CLCB din data de 16.07.2019. Toti porcii ucisi au fost ingropati in groapa avizata de comisia de avizare.

Autoritatile locale continua recensamantul suinelor din zonele  afectate de PPA .

Echipajele Inspectoratului de Politie Judetean Prahova au continuat  controalele in trafic ale autovehiculelor care pot transporta  animale/carne/produse din carne de porc pe caile rutiere, astfel:

-filtre permanente: au actionat 9 echipe de control acestea verificand in total 72 de autoturisme din care nici unul nu transporta animale

-filtre temporare: au actionat 12 echipe de control acestea verificand in total 100 de autoturisme din care nici unul nu transporta animale.

Astăzi, 18 iulie 2019, CLCB Prahova se întruneşte într-o nouă şedinţă pentru a aproba planurile de măsuri pentru combaterea focarelor de pestă porcină africană pentru ultimele două confirmări.